top of page
LevenslangLeren.jpg

Opleidingen

Postgraduaat Humane AI in Business

Het Postgraduaat richt zich tot professionals met een sterke interesse in nieuwe technologieën die hun organisatie willen begeleiden in de digitale transformatie. Naast het technisch aspect komen vooral de wettelijke en ethische dimensies van AI-toepassingen aan bod. Voor de ontwikkeling van deze opleiding, werd nauw samengewerkt met bedrijven, AI-professionals en de overheid zodat de inhoud maximaal afgestemd is op de noden en trends van vandaag.

postgraduaat Humane AI in Business | Hogeschool VIVES

Het postgraduaat laat je kennismaken met de verschillende toepassingen met onbemande en autonome voertuigen. Als we het over drones hebben, dan spreken we niet langer alleen over de vliegende multicopters, maar over het volledige scala aan rijdende, varende en vliegende toestellen die ofwel vanop afstand bediend worden ofwel volledig autonoom hun weg vinden.

postgraduaat Unmanned Applications Architect | Hogeschool VIVES

Het postgraduaat dompelt je onder in de wereld van gezonde voeding. Je leert wat de impact van gezonde voeding is op je gezondheid maar gaat ook nog een stuk verder.

Welke marketingstrategieën worden gebruikt? Mogen we zomaar alles op het etiket plaatsen? Hoe kunnen we kwaliteit linken met gezondheid? Het komt allemaal aan bod.

Deze opleiding geeft je net dat tikkeltje voorsprong om als outsider goed je draai te vinden in de wereld van de voeding(sindustrie).

postgraduaat voeding en gezondheid | Hogeschool VIVES

Dit postgraduaat wil de cursisten de kennis meegeven om data te visualiseren in dashboards om de energietransitie te faciliteren.  

Vertrekkend vanuit de bedrijfsstrategie wordt de energiestrategie uitgestippeld. De focus ligt op het definiëren en operationaliseren van KPI’s. Gebouwen, machines en infrastructuur kunnen duurzaam beheerd worden aan de hand van gerichte analyses van beschikbare data. De analyses worden gebruikt om (energie)verbruiken te voorspellen en om de impact van de energie-investeringen en -optimalisaties op te volgen. Door een continue opvolging kunnen operationele en energieparameters real-time gemonitord worden. Machines en processen werken hierdoor aan optimale rendementen en verbruiken een minimum aan energie. De industriële processen worden duurzamer en de impact op het milieu wordt gereduceerd. Zo streeft de onderneming of organisatie naast een energetisch optimum ook naar economische optima.

Postgraduaat Energiemonitoring en Energietransitie | Howest

Postgraduaat Advances Cybersecurity

Deze complete cybersecurity opleiding combineert het geheel van offensieve technieken, defensieve technieken, build-technieken en governance. Alle technieken worden steeds behandeld met een mix van theorie en praktijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van realistische lab oefeningen. 

Het doelpubliek zijn mensen die een kennisniveau hebben dat equivalent is met dat van een vandaag afgestudeerde cybersecurity professional bachelor. Voor elk van de master classes is er een gedetailleerde beschrijving van de vereiste voorkennis. Indien nodig kunnen videolessen met deze voorkennis toegevoegd worden aan een specifiek opleidingstraject.

Programma Postgraduaat Advanced Cybersecurity | Howest

Postgraduaat Digitale Transformatie in de maakindustrie

Tijdens de opleiding leer je hoe je een succesvolle digitale transformatie in een maakbedrijf kan ondersteunen. Je krijgt helder inzicht in beschikbare technologieën, processen en relevante spelers, en je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe evoluties. Je leert ook tools zoals Sensoring, IOT, motion, data-analyse, process artificial intelligence, cloud based data management, industrial security en netwerk riskmanagement toe te passen. 

Dit postgraduaat is een unieke samenwerking tussen Howest en VIVES en is zo opgevat dat er een directe aansluiting mogelijk is met jouw specifieke (huidige of toekomstige) werkcontext. 

Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie | Howest

Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie | Vives

Het nieuwe Postgraduate Certificate Artificial Intelligence in Business and Industry heeft als doel ingenieurs, computerwetenschappers en andere professionals de kans te geven zich te specialiseren op het gebied van AI. Deze training stelt professionals in staat om in één jaar een solide academische kennis van AI te verwerven, evenals inzicht in de domeinen van beeld en taal (computervisie / NLP) en zakelijke aspecten van AI.

Postgraduate Certificate: Artificial Intelligence in Business and Industry (Kortrijk) – KU Leuven

De advanced master die in september 2022 start, is opgebouwd rond vier pijlers, namelijk AI Foundations, AI & Industry, AI & Business en AI & Society, waarbij elke pijler ondersteund wordt door een ander expertisedomein. De opleiding onderscheidt zich van bestaande programma’s en masters in AI door de sterke industriële en praktijkgerichte insteek. Het programma heeft veel aandacht voor de concrete toepassingen op het terrein en de interactie met het werkveld is in de invulling van het programma nooit veraf. Zo vertrekt de opleiding van concrete bedrijfscases en bestaan de docententeams ook deels uit AI-experten uit bedrijven.  

Advanced Master Artificial Intelligence in Business and Industry – Faculty of Engineering Technology (kuleuven.be)

De MSc in Sustainable Food Packaging brengt de drie domeinen (Sustainability, Food & Packaging) samen en bereidt studenten voor op het ontwerpen en/of optimaliseren van een voedselverpakkingssysteem met een bewuste en kritische keuze van hulpbronnen en productiemethoden, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de bedrijfs- of organisatiecultuur, de missie en visie ervan, en de brede sociaaleconomische context.

Advanced Master of Science in Sustainable Food Packaging (ugent.be)

Postgraduate Certificate Smart Operations and Maintenance Industry

Het programma richt zich op de meest relevante en essentiële industrie 4.0 (I4.0) technologieën en concepten met betrekking tot operaties en onderhoud, voor een industriële productiecontext.

Je leert hoe zowel operationele als onderhoudsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden door ze ‘slim’ te maken, met behulp van nieuwe (I4.0) technologieën. Het programma omvat technologieën die een geavanceerde digitalisering van product- en procesinformatie mogelijk maken (bijvoorbeeld slimme sensoren), technologieën die worden gebruikt bij productie en onderhoud (bijvoorbeeld cobots) en technologieën die productieapparatuur / -activa en mensen verbinden (bijvoorbeeld industriële IoT-platforms).

Dit postgraduaat wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent en de KU Leuven.

Advanced Master of Science in Sustainable Food Packaging (ugent.be)

Advanced Master of Science in Smart Operations and Maintenance in Industry

Het postgraduaat is een op zichzelf staand uniek programma met een focus op de meest relevante en essentiële Industrie 4.0 technologieën. Het is opgebouwd uit 4 grote blokken: Digital Twin, Monitoring and Prognostics, Operations Management Strategies en Smart Factory Design. Omdat het programma zich richt op ingenieursprofielen in binnen- en buitenland worden de lessen in het Engels aangeboden. Wie het programma succesvol afrondt, krijgt een postgraduaat certificaat toegekend door KU Leuven én Universiteit Gent. Wie na afloop zich nog verder wil verdiepen, zal ook de mogelijkheid hebben om de  master-na-master (manama) in Smart Operations and Maintenance in Industry te volgen. Uitrol van dit programma wordt in 2023 verwacht. Het behaalde postgraduaat zal cursisten ook een aantal vrijstellingen bezorgen in het manama programma.

Programme – Smart Operations and Maintenance in Industry (smart-om.eu)

Digital Transformation Management

Van blockchain over internet of things tot virtual reality. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Vroeg ook jij je al af welke rol al die technologieën in jouw onderneming kunnen spelen?

Veel bedrijfsleiders ervaren vandaag dat investeren in artificiële intelligentie of een archief in de cloud niet volstaat om het verschil te maken. Ze merken dat digitale transformatie een fundamentele verandering vraagt. Op technologisch, maar zeker ook op menselijk en zakelijk vlak. Met dit programma dagen we je uit om zelf aan het stuur van de verandering te gaan staan en de digitale toekomst van je onderneming vorm te geven.

Opleiding Digital Transformation Management | KULeuven

bottom of page